i 1820 skrev den amerikanske forfatter, Washington Irving den korte historie The Legend of Sleepy Hollow.
Dele af historien er højst sandsynligt inspireret af gamle tyske folkefortællinger om De vilde jægere. Uhyggelige genfærd, der jager folk, der trænger ind i skovene. Ofte var jægerne hovedløse, og deres ofre dårlig moral og manglende dyd.


Ifølge legenden rider et sådant hovedløst spøgelse rundt i skovene. I levende live, var det en Hessian, en tysk lejesoldat, som fik skudt sit hoved af en kanonkugle. Nu hjemsøger han området, ridende rundt på sin frygtindgydende sorte hest og hugger hovedet af sine ofre, imens han leder efter sit eget hoved.

Ichabod Crane er en mager, ranglet og ekstrem overtroisk skolelærer, som konkurrerer mod den bølleagtige Abraham "Brom Bones" Van Brunt om den smukke unge Katrines hånd.
Efter et bal, drager han skuffet hjem gennem skoven. Han har forgæves forsøgt at fri til Katrina.
Under festen har folk moret sig med at fylde den overtroiske og let komiske Ichabod, med uhyggelige historier om det hovedløse spøgelse der hjemsøger skovene.
Og da han rider alene gennem den mørke skov, er han blevet så opskræmt over fortællingerne, at han føler sig forfulgt af den sortklædte hovedløse rytter.
Næste dag er han sporløst forsvundet. Og snakken går om han mon har mødt sin skæbne i den mørke skov.
I 1949 lavede Walt Disney Productions en 34 minutter lang animeret fortolkning af historien.
Der har også være enkelte TV-udgaver af varierende kvalitet.
Men i 1999, lavede filminstruktøren Tim Burton, som bla. er kendt for The Nightmare Before Christmas, en spillefilm med Johnny Depp i hovedrollen som Ichabod Crane, som nu er en ung politiinspektør fra New York, med videnskabelige metoder til opklaring af forbrydelser, som hans samtid ikke helt forstår.
Han ankommer til den lille by Sleepy Hollow, for at opklare den serie brutale overfald, hvor ofrene har fået hugget deres hoved af, som efterfølgende er sporløst forsvundet. Kun kroppene er tilbage.
Og snart åbenbarer den frygtindgydende hovedløse rytter sig på din sorte ganger, imens han jagter sine chanceløse ofre.
Kilde:
Back to Top