King Kong er, som de fleste andre figurer i denne bog, ren fiktion.
Men i modsætning til majoriteten af de medvirkende, stammer den kolossale gorilla, ikke fra gammel mytologi, som f.eks. vampyren eller varulven.
King Kong blev udtænkt og skabt af den amerikanske filmmager, Merian C. Cooper.

I den originale film fra 1931, har monstret fået sit navn fra indbyggerne på den skjulte ø, Skull Island i Stillehavet.
Øen er ufremkommelig, med en blanding af barberblads skarpe klipper, og tæt sammenfiltret jungle, som er det eneste sted på jorden, hvor fortidens kæmpeøgler har overlevet. Et særdeles barsk sted.

Øboerne kidnapper den smukke blonde Ann Darrow fra et amerikansk filmhold og ofrer hende til Kong, der mod sædvane forelsker sig i hende. Og vil gøre hvad som helst for at holde alle farer væk fra hende, både de glubske dinosaurer og filmholdet der prøver at undsætte Ann.
I 1931 udgaven, blev effekterne hovedsageligt udført med stop-motion animation med miniature dukker. I det foreløbige sidste skud på stammen, instruktøren Peter Jacksons King Kongfra 2005, er monstrene på store dele af øen, skabt i computer, med et ret flot resultat.
Selvom King Kong i 2005 versionen, er lavet i 3D-computerteknik, valgte man at benytte en teknik der hedder CGI (Computer-generated imagery) kombineret med bevægelserne fra en rigtig skuespiller, som har en speciel dragt på som opfanger bevægelser og overfører dem til den computerskabte figur.
I rollen som King Kong, var det en af Peter Jacksons mest benyttede skuespillere, Andy Serkis som bla. også kan ses i rollen som Gollumfra triologien Ringenes Herreog som Kaptajn Haddocki Tintin: Enhjørningens hemmelighed.
Foruden den kæmpe gorilla og de glubske dinosaurer, blev også storbyen New York opbygget i 3D, så den kom til at se ud som den gjorde i 1930'erne.
Kilde:
Back to Top