Da videnskabsfolk i 1922 åbnede Tutankhamons grav i Kongernes dal, begyndte der hurtigt at opstå rygter om at der lå en forbandelse over graven. Flere af de implicerede begyndte at dø på mystisk vis, efter at have åbnet gravkammeret.
Det inspirerede den amerikanske filmproducer, Carl Laemmle Jr. til et manuskript, der skulle være en egyptisk baseret horrorfilm i stil med Frankenstein og Dracula.
I filmen The Mummy fra 1932, bliver hofarkitekten, Imhotepmumificeret i levende live som straf, fordi han prøvede at genoplive sin hemmelige elskerinde,prinsesse Ankh-es-en-amon.
3.000 år senere, bliver hans mumie kaldt til live, da der bliver læst op af De dødes bog. Han sætter straks jagten ind på at genfinde sin elskede, som han kan tage med sig i dødsriget.

Karl Freund der også havde arbejdet som filmfotograf og ikke krediteret medinstruktør på Dracula, blev valgt til at instruere The Mummyi 1932.
Rollen som mumien Imhotep, blev spillet af Boris Karloff, som havde haft stor succes i rollen som Frankensteins Monsteråret før.
Hvor 1932 udgaven havde et meget dystert præg og kørte på uhyggen i bla. Boris Karloff's karismatiske og skræmmende fremtoning, havde genindspilningen The Mummyfra 1999, en mere humoristisk vinkel. Effekterne i genindspilningen er meget imponerende og storslåede. Og rollen som Imhotep, bliver også ganske overbevisende spillet af skuespilleren Arnold Vosloo, som bla. Også kan ses i Blood Diamond. Men uhyggen og stemningen fra den oprindelige film fra 1932, er i 1999 udgaven, rimeligt fraværende.
Kilde:
Back to Top