The Wolf Manfra 1941 er den amerikanske filmindustris fremstilling af folketroen om varulven, som stammer helt tilbage fra de gamle grækere.
En mand som i perioder forvandler sig til en ulv. Han vil så have alle de egenskaber man forbinder med ulven. Glubsk, snedig, hurtig, grusom og vanvittig stærk.
Hvis ofrene får bid eller snitsår efter et møde med en varulv, bliver de selv forvandlet.
I Wolf Manankommer Larry Talbot til sin fødeby, fordi hans bror er blevet slået ihjel af et væsen med vanvittige kræfter.
En aften forsøger Larry at redde en kvinde fra et farligt bæst.
Det lykkes ham at slå dyret ihjel. Men under kampen, bliver han bidt, og snart bliver han selv forvandlet til et diabolsk uhyre på jagt efter et levende bytte, det kan fortære.
The Wolf Manfra 1941, var den anden film i rækken som Universal Pictures producerede.
Werewolf of Londonblev lavet i 1935. Men den var ikke nogen kommerciel succes.
Måske fordi publikum synes den lå for tæt op ad Dr. Jekyll & Mr. Hyde.
Men med med skuespilleren Lon Chaney Jr i rollen som Wolf Man, var succesen hjemme. Og filmen blev fulgt af fire film mere med Chaney i hovedrollen.
Den første film i rækken af efterfølgere, var Frankenstein Meets the Wolf Man, med Bela Lugosi i rollen som Frankensteins Monster. Lugosi var også med i Wolf Manfra 1941 som sigøjner, der selv bliver forvandlet til varulv og giver Larry Talbot det skæbnesvangre bid.
Han medvirkede i en række skrækfilm i 1930'erne og 40'erne, og er måske mest kendt for hans fortolkning af vampyren, Draculafra 1931.
I 2010 blev Wolf Man genindspillet med Bernicio del Toro i rollen som Talbot.
På trods af filmens manglende kommercielle succes, vandt filmen den prestigefyldte Oscar for bedste makeup.
Kilde:
Back to Top