I den Haitianske Voodooreligion er en zombie en død, der stadigvæk opfører sig som levende takket være heksekraft, som kan få zombien til at udføre præcist det, heksedoktoren vil have dem til.
Undersøgelser har vist, at de såkaldte genopstande døde, i virkeligheden havde været udsat for stofpåvirkning, der får dem til at fremstå som døde. Men når de så vågner igen, vil de være i en psykose, der får dem til at virke fjerne og i en trance.
I filmens og tegneseriens verden kender vi zombier som levende døde, der selv er blevet bidt af en zombie med døden til følge. Efter et stykke tid går de selv på jagt efter menneskekød, mens det eneste ord, der kommer ud af deres døde munde, er brains(Hjerne, på dansk).

Mange betragter George A. Romero's film Night of the Living Deadsom oprindelsen på den moderne fremstilling af zombier, som vi kender fra film og tv-serier i dag.
Filmen blev i 1968, lavet for et lavt budget på 114.000$, men indtjente 12 millioner $ i USA og 18 millioner internationalt. Og selv om den ved udgivelsen, blev kraftigt kritiseret for sit meget udpenslende indhold, har den siden hen opnået stor anerkendelse.
George A. Romero instruerede en serie af film efterfølgende: Dawn of the Dead(1978, Day of the Dead(1985,Land of the Dead(2005, Diary of the Dead(2007) og Survival of the Dead(2009).
Og i de senere år, har TV-serien The Walking Dead, bygget over en tegneserie af samme navn, også høstet stor popularitet og er blevet nomineret til flere priser.
Kilde:
Back to Top